Skip links
Zal Apple Xamarin en PhoneGap 2019 uit de App Store halen?

Zal Apple Xamarin en PhoneGap 2019 uit de App Store halen?

Hoewel we geen officiële bevestiging van Apple hebben ontvangen, houdt Nodes de situatie nauwlettend in de gaten en zullen we dit bericht voortdurend bijwerken wanneer we nieuwe gegevens of informatie ontvangen.

@MikeCodesDotNet, die vorig jaar naar Microsoft kwam toen hij Xamarin kocht, had een gesprek met de oorspronkelijke tweeter.

We hebben zijn gesprek gescand en kwamen erachter dat Mike het gedeelte over Xamarin en andere frameworks die worden verwijderd gelooft, maar er is een regel  aan de oorspronkelijke e-mail toegevoegd om een hoax of wat reclame te maken.

Update 1:

We vonden het volgende van een Apple softwareontwikkelaar, Adam Kemp:

 

Update 2:

MaxLynch van Ionic heeft het hele verhaal als duidelijk ‘fake’ bestempeld. 

Ons eigen perspectief:

Volgens onze CTO Casper Rasmussen is deze e-mail waarschijnlijk nep. “Hoewel Apple bekend staat om zijn agressieve zoektocht naar nieuwe technologieën om de kwaliteit van zijn apps en content in de App Store te verbeteren, lijkt dit een te drastische stap.

3 Redenen waarom het nep nieuws zou kunnen zijn

  • Geen andere bevestigde bronnen, twijfelachtige grammatica in e-mail inhoud en twijfelachtige formuleringen in het algemeen.
  • Zou te veel onzekerheid creëren voor de App Store en iOS apps in het algemeen vanuit een ontwikkelingsperspectief, waardoor de App Store lijkt op een onvolwassen investeringskeuze.
  • Hoewel Xamarin en PhoneGap werden genoemd, zouden veel mensen React Native beschouwen als een meer voor de hand liggend kader om te verwijderen, maar het werd niet genoemd.

3 Redenen waarom het waar zou kunnen zijn

  • Apple zou zorgen voor een hoger kwaliteitsniveau van zijn activiteiten.
  • Het zou ongetwijfeld de gebruikers en de acceptatie van Apple’s eigen framework, Swift.
  • Het zou zelfs een klap voor Microsoft kunnen zijn om Xamarin, Microsofts nieuwste aankoop van miljarden dollars, uit de App Store te weren.

Blijf op de hoogte, want we houden deze pagina up-to-date met de laatste informatie.

Update 3:

Blijkbaar kwam de auteur van de eerste tweet, @jazeferino, met een update waarin hij zei dat de e-mail waarvan we screenshots zagen nep was. De meesten hebben dat al geraden, maar de discussie zal nu eindelijk voorbij zijn.

Op 18 december merkten we deze tweet van @jzeferin0, die om goede redenen erg interessant was. In het bijzonder stelt @jzeferino voor dat Apple niet alleen bestaande apps die zijn gemaakt met onlinebouwers en -generatoren uit de App Store verwijdert, maar dat Apple 2019 klaar is om alle apps te verwijderen die zijn ontwikkeld met Xamarin, PhoneGap, Appcelerator en Trillian.

Achtergrond

Het is al enige tijd bekend dat Apple overwoog om programma’s te verwijderen die zijn gemaakt met minderwaardige templates, en dat Apple in juni al duizenden programma’s had verwijderd omdat deze onder hun kwaliteitsniveau vielen.

En voor toepassingen die als spam worden beschouwd, is er bijna het hele jaar door schoonmaak geweest. Als dit gerucht echter zou kloppen, zou dat een nog drastischere stap zijn in het beleid van Apple.

Call Now ButtonNeem contact op!