Skip links

MobilePay | Je Mobiele Telefoon Als Betaalpas

Nieuwe website en partner portal voor #1 betaal app

Nodes verbetert Deense Nummer 1 Mobiele Betalingsservice App MobilePay met nieuwe Sitecore website en partner portal

Sitecore en de vele mogelijkheden? In onderstaande case uit de praktijk lichten we een belangrijk scenario en diverse toepassingen voor dit CMS toe.

Met de enorme toename in het gebruiksgemak van mobiele apparaten als smartphones en tablets in de afgelopen vijf jaar hebben ook daarop aangeboden services een enorme spurt gemaakt. Een van de ontwikkelingen die het gedrag van consumenten snel heeft veranderd, is mobiel betalen middels een app. Zoals ook de populaire mobiele betaal app MobilePay.

Omarmd door miljoenen gebruikers in de Nordics en de nummer 1 mobiele betalingsservice in Denemarken (met ca. 4.4 miljoen gebruikers) wordt MobilePay inmiddels door ca. 90% van de Deense bevolking gebruikt voor girale betalingen bij Point of Sale (POS) in winkels, webwinkels, apps, incassoservices (periodieke betalingen en facturen) en tussen MobilePay gebruikers onderling.

Met de eenvoud van contactloos betalen, leiden slechts 3 snelle stappen tot de betaling aan de gewenste partij. Het enige benodigde is:
1. Het mobiele telefoonnummer van de andere MobilePay gebruiker (of selecteer een bestaand contact)
2. Invulling van het bedrag
3. Slide om de betaling te voldoen (met pincode beveiliging)
De app maakt het onder meer mogelijk zonder contant geld te betalen in meer dan 89.000 winkels. In totaal werden alleen al in 2017 transacties gedaan ter waarde van 65 miljard Deense kronen*.     

Nieuwe MobilePay merkidentiteit en sites

Met zoveel gebruikers en enorme bedragen oplopend tot in de miljarden euro’s is voor optimale veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid nog meer focus op feilloos werkende, hoge kwaliteit komen te liggen. In 2017 werd MobilePay bovendien een onafhankelijk bedrijf en werden meer dan 60 Deense partnerbanken distributiepartner. Als onafhankelijk bedrijf moest MobilePay niet alleen een nieuwe visuele identiteit introduceren, maar werd ook een makkelijk toegankelijke partner portal noodzakelijk, evenals een nieuwe look voor de corporate website.

Gezamenlijk is de algemene doelstelling voor deze sites om de acquisitie van nieuwe gebruikers en zakelijke klanten van MobilePay te verhogen en tegelijkertijd informatie over MobilePay producten te geven. Het doel van het partner portal is om partners goed geïnformeerd en voorbereid te houden om MobilePay goed te kunnen distribueren en zo het aantal transacties te helpen groeien. Het doel van de openbare sites is om leads te genereren zodat meer nieuwe bedrijven zich vestigen op de MobilePay-portal.

Het groeiende aantal bedrijven dat MobilePay aanbiedt, helpt het aantal transacties te verhogen. MobilePay maakt daarnaast gebruik van sociale kanalen om transacties te helpen genereren. Al met al helpen de sites een stevige basis creëren voor zowel branding als zichtbaarheid.  

Nodes voor het verbeteren van de publieke site en partner portal

Met zakelijke vereisten groter dan de mogelijkheden met Microsoft SharePoint, waarop de oorspronkelijke versie was gebouwd, koos MobilePay Nodes’ Sitecore platform voor zowel het partner portal als de openbare site. Als zeer ervaren gecertificeerd Sitecore Implementation Partner – met bijzonder gewaardeerde ervaring inclusief zeer veilige portals voor organisaties in de financiële sector – werd Nodes specifiek voor het aanpassen en deze verbeteringen gevraagd.

De belangrijkste redenen voor het selecteren van het Sitecore platform? De mogelijkheid om met de standaard Sitecore functionaliteit snel te kunnen voldoen aan unieke vereisten in het partner portal, de beveiligingsfuncties, ondersteuning voor ‘multi site’ en meertaligheid, de mogelijkheid om Coveo te integreren voor zoekfuncties, het gebruiksgemak voor content specialisten en marketeers en de mogelijkheid om de kwaliteit van portal gebruikers en klantervaringen te optimaliseren met behulp van personalisatie en A / B-testen.

– Gepersonaliseerde communicatie en de daaropvolgende betrokkenheid geeft marketingmedewerkers van MobilePay waardevolle overzichten van de responsiviteit en de mogelijkheid tot opvolging –


Schaalbaar, flexibel, modern technisch ontwerp

Om zowel schaalbaarheid als besparingen zoals gecentraliseerd hergebruik van Helix extensies en diensten te garanderen werd het Sitecore Helix framework gebruikt. Zo werd bijvoorbeeld de Helix navigatiedienst opgenomen om ontwikkelaars veel tijd te besparen. In totaal schatten de ontwikkelaars dat het gebruik van het Helix framework een tijdsbesparing van 20 procent opleverde tijdens de bouwfase van het project.

Een functie van het partner portal is de mogelijkheid voor een MobilePay marketeer om inhoud van webpagina’s te creëren en een document (zoals een productbeschrijving) beschikbaar te stellen voor een gebruiker bij een partnerbank om te downloaden. Tevens werd een technische oplossing toegevoegd om automatisch een e-mailbericht te versturen naar relevante partner gebruikers met specifieke gebruikersrollen.

Aangezien MobilePay een financiële instelling is met partners afkomstig uit eveneens financiële instellingen, staat veiligheid als prioriteit bovenaan. Om die reden is er nauw samengewerkt met de IT-medewerkers verantwoordelijk voor het hosten, om zo beveiliging op het hoogst mogelijke niveau te garanderen. Een partner portal login authenticatie schema werd ontwikkeld om optimale veiligheid te waarborgen en tegelijkertijd de noodzaak van handmatige interventie bij de integratie van portal gebruikers bij partners te verminderen.

Resultaat: toegenomen bewustwording en verbeterde partner functionaliteiten

Specifiek naar de resultaten gekeken heeft MobilePay verschillende soorten successen kunnen behalen. Allereerst bijvoorbeeld gerichte, gepersonaliseerde communicatie naar verschillende gebruikersrollen onder partners die inloggen om het MobilePay portal te gebruiken. Deze gepersonaliseerde communicatie en de daaropvolgende betrokkenheid geeft marketingmedewerkers van MobilePay waardevolle overzichten van de responsiviteit en de mogelijkheid tot opvolging.

Een meer intuïtieve site content structuur (ondersteund door een goed afgestemde on-site zoekfunctie) stelt bezoekers voortaan in staat om gemakkelijker het MobilePay product te vinden, passend bij de behoeften van een individuele bezoeker. En eveneens de site navigatie is sterk verbeterd, om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verhogen.

Bijkomend voordeel is dat MobilePay marketeers efficiënter en sneller kunnen werken bij het publiceren van content. Zo kunnen met gerichte selectie bij het publiceren van informatie automatisch gerichte e-mailberichten worden gegenereerd die op hun beurt de betrokkenheid van de lezers verhogen. De time-to-market voor MobilePay marketeers is zowel voor nieuwe productinformatie als campagne-inhoud sterk verbeterd.

Versterking van het merk MobilePay

Het is een feit dat Denemarken een van de hoogste percentages gebruikers van mobiele betalingen in Europa heeft. De duidelijke meerderheid – ongeveer 90 procent van de bevolking in Denemarken – maakt gebruik van MobilePay. Volgens onderzoek op basis van de merkherkenning van Word of Mouth (WOM) is MobilePay de nummer één van de bekendste Deense merken in Denemarken onder 18- tot 34-jarigen.

Met dit hoge niveau van app-gebruik en merkbekendheid was de introductie en uitvoering van de nieuwe visuele identiteit cruciaal. Het gebruik van de MobilePay app is sindsdien onverminderd hoog en gebleven en onderstreept het succes van de gemaakte aanpassingen.

*Bijna 9 miljard euro 

SITUATION

New brand ID
New public site
Partner portal
Demand generation
Lead generation

SITECORE CAPABILITIES

Sitecore XP
Headless solution
Helix Framework
Experience Database
Analytics
Personalization
Campaigning

INTEGRATIONS

Partner portal
MobilePay app

App ontwikkelaar Amsterdam Nodes Agency oa voor ontwikkeling van uw betaal app voor miljoenen gebruikers zoals MobilePay. 1 - MobilePay | Je Mobiele Telefoon Als Betaalpas
App ontwikkelaar Amsterdam Nodes Agency oa voor ontwikkeling van uw betaal app voor miljoenen gebruikers zoals MobilePay. 2.png - MobilePay | Je Mobiele Telefoon Als Betaalpas
App ontwikkelaar Amsterdam Nodes Agency oa voor ontwikkeling van uw betaal app voor miljoenen gebruikers zoals MobilePay. 3.png - MobilePay | Je Mobiele Telefoon Als Betaalpas
App ontwikkelaar Amsterdam Nodes Agency oa voor ontwikkeling van uw betaal app voor miljoenen gebruikers zoals MobilePay. 4.png - MobilePay | Je Mobiele Telefoon Als Betaalpas
App ontwikkelaar Amsterdam Nodes Agency oa voor ontwikkeling van uw betaal app voor miljoenen gebruikers zoals MobilePay. 5.png - MobilePay | Je Mobiele Telefoon Als Betaalpas
Call Now ButtonNeem contact op!