Skip links

MAN Energy Solutions

In 4 weken een interne app voor kwaliteitsgaranties

Digitale transformatie | papierwerk met 50% verminderd door bedrijfsapp

Case: MAN energy solutions staat als turbine en compressor fabrikant – zoals de hele machinebouwsector – steeds meer onder druk om de productiviteit, efficiëntie en time-to-market te verhogen. De beoogde aanpak om dit te bereiken en de algehele efficiëntie te verbeteren omvat onder meer digitale initiatieven zoals het documenteren en automatiseren van kwaliteitsborging processen.

Digitalisering is gedefinieerd als een van de strategische hoekstenen van MAN, gericht op nu en de toekomst. Als een van deze eerste ‘fast-track’ projecten heeft Nodes voor MAN een digitale oplossing ontwikkeld gericht op de documentatie over kwaliteitsborging. Met daarin echter als wens strikt rekening te houden met het beperkte budget en noodzakelijke snelle oplevering.

De oplossing: Met het Swift Vapor Framework, een bewezen technologie en al veelal toegepast door Nodes, is de backend infrastructuur gebouwd. Juist in dit geval omdat er zo in korte tijd veel resultaat kon worden gecreëerd, met daarin specifiek de allerbelangrijkste kernfunctionaliteiten opgenomen. Voor de frontend van de bedrijfsapp werden templating language Leaf en het Nodes Admin panel geïntegreerd. In slechts vier weken tijd gevuld met ieder een sprint, inclusief daarin ook de integratie in de bestaande SAP-omgeving, werd zo dit MVP gebouwd: minimum viable product. Kort gezegd een eindproduct gericht op alle basisbehoeften, waarmee in uiterst korte tijd toch snel daadkrachtig resultaat kon worden geboekt. Binnen een gegeven budget.

Het resultaat: In 25 dagen introduceerde Nodes aan MAN een ​​robuuste oplossing en een webgebaseerde MVP voor planners, inspecteurs en voormannen. Middels de interne bedrijfsapp kunnen technici kwaliteitsborging in de cloud documenteren via tablet of pc en hun tijd efficiënter besteden aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Het papierwerk is met ca. 50% verminderd. De implementatie van verdere functies en de uitrol naar andere fabrieken is de volgende stap.

LANGUAGES

Swift

TECH

MySQL
Vapor Cloud
Vapor
Leaf
Amazon Web Services
Nodes Admin Panel

INTEGRATIONS

SAP Integration for Planning Production Orders

Nodes Applicatie Ontwikkelaar in vier weken een interne bedrijfsapp - MAN Energy Solutions
MAN proces optimalisatie door interne bedrijfsapp 2 - MAN Energy Solutions
MAN bedrijfsapp voor kwaliteitsgaranties 3  - MAN Energy Solutions
MAN bedrijfsoptimalisatie digitale transformatie 4 - MAN Energy Solutions
MAN digitale transformatie 50 minder papierwerk door app 5 - MAN Energy Solutions
MAN digitale transformatie proces 6 - MAN Energy Solutions

 

Call Now ButtonNeem contact op!