Skip links

Boom Chicago

Machine learning, AI en ... humor?

AI & Machine Learning | Robots als comedian

Case

Tijdens voorbereidingen voor de nieuwste show bedacht het inmiddels alweer ruim 25 jaar succesvolle Comedy- en Improvisatietheater Boom Chicago in Amsterdam hoe mooi het zou zijn om een robot te integreren, die kan worden ingezet als extra ‘improvisatie-acteur’.

De oplossing

Nodes faciliteerde sprints om Boom Chicago het machine learning en ‘Natural Language Processing’ proces eigen te maken en gaf training hoe de behoeften te definiëren voor een improvisatiebot, zodat deze zoals gewenst zonder scripts kan worden gebruikt in de live shows.

Uitdagingen daarbij waren vooral het proces in taal, waarbij niet zomaar ieder woord foutloos met de gewenste betekenis kan worden opgenomen.

Het resultaat

Naast een uitermate snelle werkwijze door ultieme samenwerking met op elkaar afgestemde Nodes specialisten binnen ieder vlak en het grenzeloze enthousiasme van de Boom Chicago-cast is het resultaat binnen nog geen vijf dagen neergezet. Het eindproduct maakt gebruik van een combinatie van zwaargewichten uit de industrie die luisteren naar wat er op het podium gebeurt, daarop on the spot nieuwe inhoud genereren en zo bijdragen aan de scène op het podium en de vertaling van tekst-naar-spraak.

Achter de schermen bij Boom Chicago met Nodes: AI en humor, is het mogelijk?

 

Call Now ButtonNeem contact op!