Skip links
Hoe verkoopteams hun omzet en productiviteit kunnen verhogen met mobiele apps

Hoe verkoopteams hun omzet en productiviteit kunnen verhogen met mobiele apps

Social media en messaging apps kenden de grootste groei in gebruik in 2013 met een stijging van 203% ten opzichte van het voorgaande jaar. Verrassend genoeg was het niet de games, muziek of nieuws apps die de op één na grootste groei in gebruik lieten zien.

Het waren de zakelijke utiliteits- en productiviteits toepassingen die een toename van 149% in mobiel gebruik registreerden ten opzichte van het voorgaande jaar, wat laat zien hoe mensen hun smartphones en tablets in toenemende mate als personal computers gebruiken.

In 2012 bespaarden Intel-medewerkers maar liefst 57 minuten per dag door intern 41 verschillende hulpprogramma’s en productiviteits toepassingen te gebruiken. Een van de redenen hiervoor is dat medewerkers deze apps gebruikten op hun eigen mobiele apparaten, wat onderdeel is van Intels Bring-Your-Own-Device (BYOD)-programma.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor dit soort toepassingen, we hebben een aantal use cases gemaakt om te laten zien hoe verkopers mobiele toepassingen kunnen gebruiken om de productiviteit te verhogen en meer inkomsten te genereren.

A) Ontwerp interactieve pitches

Het kan moeilijk zijn om uit te leggen wat voor product u verkoopt. Slim vormgegeven presentaties kunnen hier het verschil maken. Voor verkoopteams hebben we verschillende interactieve apps gemaakt die gebruikt kunnen worden voor presentaties. 

Hierdoor kan de verkoopmedewerker een natuurlijker gesprek met de klant. In plaats van voortdurend te wijzen op een PowerPoint-presentatie en een koud verkoopgesprek. Daarnaast kunnen in de backend presentaties worden geüpdatet zodat de verkoopteams altijd de laatste en juiste informatie binnen handbereik hebben.

B) Suggesties maken en versturen wanneer u bij de klant bent.

Wanneer u een klant ontmoet, is het belangrijk om zijn ideeën en wensen op te schrijven, zodat u deze informatie in uw computer kunt invoeren om het voorstel te berekenen, te genereren en – tot slot – te versturen wanneer u terugkomt op kantoor. 

Brother, de leverancier van printoplossingen, ontwikkelde een applicatie die de functionaliteit van een spreadsheet weerspiegelt in een eenvoudigere en visueel aantrekkelijke gebruikerservaring. Als verkoopmedewerker kunt u nu tijdens uw bezoek aan de klant een voorstel doen.

U kunt de offerte direct bij de klant indienen en de specificaties tijdens het bewerken wijzigen. Dit alles geeft het verkoopteam de tools die ze nodig hebben om deals sneller te sluiten en de productiviteit te verhogen, en geeft hen de overhand over concurrerende verkoopgesprekken.

C) Gebruik van functionaliteiten voor smartphones

Een van de grote dingen aan smartphones is dat je ze kunt gebruiken voor meer dan alleen sms’en en en bellen. Denk bijvoorbeeld aan de camera, spraakherkenning of gyroscoop van uw telefoon. 

Als u bijvoorbeeld een auto neemt voor een proefrit, moet u verschillende formulieren voor veiligheid en aansprakelijkheid invullen. Bij Nodes hebben we voor Citroen een app ontwikkeld die automatisch de informatie uit het rijbewijs overneemt in plaats van de formulieren handmatig in te vullen. 

Vervolgens kunt u uw contactgegevens invoeren en u abonneren op de nieuwsbrief. Dit is gekoppeld aan het CRM-systeem van Citroen, waarin mensen informatie krijgen over de auto waarin ze een proefrit hebben gemaakt.

Draagbare technologie zal de productiviteit verder verhogen

Draagbare technologie zal een enorme impact hebben en het resultaat zal een breder scala aan toepassingen zijn die worden gebruikt door vertegenwoordigers, managers, bouwvakkers en vele anderen. 

Virgin Airlines maakt al gebruik van Google Glass en Smart Watches om de productiviteit te verhogen en de taakverdeling effectiever te maken.

Bedrijven moeten deze nieuwe technologische innovaties in hun bedrijfsmodellen integreren om gelijke tred te houden met de huidige trends en de concurrentie een stap voor te blijven.

Call Now ButtonNeem contact op!