Skip links
Download de gratis Sketch app design tool

Download de gratis Sketch app design tool

Bij het ontwerpen van een pictogram voor een app wordt dat pictogram al snel het gezicht van de app en wil je deze natuurlijk op de vele plaatsen direct in de juiste verschillende formaten laten weergeven, bijvoorbeeld:

  • De website,
  • iTunes,
  • App Store,
  • Beginscherm apparaten,
  • Apparaatinstellingen,
  • In meldingen
  • enzovoorts.

Het pictogram is overal!

Dit betekent ook dat het pictogram in vele formaten moet worden weergegeven.

Ook de iOS- en Android-app hebben een ander formaat nodig. iOS alleen al heeft 12 verschillende grootten nodig en een Android-app heeft 16 verschillende pictogramgrootten nodig.

Een van de belangrijkste dingen voor een app-ontwikkelaar om te achterhalen, zijn al deze verschillende maten en naamgevingsconventies. Gevolgd door het creëren van alle activa. Het maken van al deze pictogrammen is daarmee erg tijdrovend. En kostbaar.

Waarom zou je als app ontwikkelaar een sjabloon gebruiken?

Er zijn sjablonen voor alles. Sjablonen voor standaard UI-componenten. Sjablonen voor het maken van stijlgidsen. Zelfs sjablonen voor het presenteren van ontwerpen in verschillende instellingen en apparaten. En zelfs sjablonen voor het maken van app pictogrammen.

Maar tot nu toe heeft geen enkele van deze sjablonen de krachtige combinatie gecombineerd van symbolen met instellingen voor het wijzigen van de instellingen die beschikbaar zijn in Sketch. Nodes brengt daar met onderstaande tool verandering in.

De voordelen van deze Sketch template tool

Het sjabloon gebruikt Symbols om hetzelfde pictogram opnieuw te gebruiken en schaalt het automatisch naar alle vereiste formaten.

Eenmalig ontwerp je het pictogram en alle andere formaten worden direct gegenereerd. Met correcte naamgeving en klaar voor export, overzichtelijk gerangschikt in mappen.

Daarnaast krijg je ook een voorbeeld van je pictogram in verschillende hoofdschermen. Zoals het beginscherm en de app stores. Dit helpt je om je pictogram te laten opvallen, maar ook om het te laten passen in het platform waarvoor je ontwerpt.

Goed om te weten

Omdat het template gebaseerd is op de meest gebruikte pictogramgrootte, welke een van de kleinste is, zullen er dus voornamelijk vergrotingen worden gemaakt.

Op deze manier worden de meest complexe problemen aangepakt bij het maken van het originele pictogram. Wil je wijzigingen aanbrengen in een specifiek (custom sized) pictogramformaat? Dan kun je dit pictogram altijd losmaken van het symbool en wijzigingen aanbrengen in die specifieke pictogramgrootte.

De nieuwste versie van het sjabloon is zojuist vrijgegeven en kan gratis worden gedownload.

Deel gerust de link ook met collega’s.

Call Now ButtonNeem contact op!