Skip links
Checklist: Zo voorkom je dat je app wordt afgewezen in de app store

Checklist: Zo voorkom je dat je app wordt afgewezen in de app store

Met meer dan 200 ingediende apps hebben we heel wat ervaring met het App Store goedkeuringsproces. Het is een veel ingewikkelder proces dan het indienen van een app bij Google Play. Een van de grootste frustraties voor ontwikkelaars en klanten is wanneer een ingediende aanvraag wordt afgewezen in het goedkeuringsproces voordat deze naar de App Store gaat. Je dient eerst de App Store Review Guidelines te lezen en op te volgen of de redenen waarom Apple een app afwijst als de meest voorkomende redenen voor afwijzing te beschouwen voordat je je app indient. Maar soms worden de richtlijnen verschillend geïnterpreteerd door verschillende recensenten (sommige strenger dan andere) en veranderen ze vaak in de loop van de tijd.

Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 10 meest voorkomende redenen voor afwijzing door het App Store Review Team, die wij en onze collega’s vaak ervaren:

1. Ontbrekende metagegevens

Hoewel het ontbreken van app-metadata een eenvoudige oplossing is, mag het nooit de reden zijn waarom je wordt afgewezen. In de meeste gevallen, als een aanvraag wordt afgewezen vanwege metadata, heb je mogelijk geen essentiële informatie verstrekt en is de informatie mogelijk onjuist.Zorg er altijd voor dat je de juiste informatie hebt gegeven en dat alle links werken, anders moet je weer inloggen.

2. Ontbrekende privacy policy

Als je toepassing vereist dat gebruikers een account registreren of inloggen op een bestaand account, moet je een privacybeleid opgeven in uw toepassing of als een link in de App Store. Wij raden aan beide in overweging te nemen.

3. Ontbrekende demo accounts

Als ene login nodig is, lever dan altijd een werkend demoaccount aan het App Store Review Team. Als de kernfunctionaliteit van uw applicatie is dat gebruikers iets naar elkaar volgen of versturen, kan het een goed idee zijn om twee demo accounts aan te bieden die met elkaar verbonden zijn.

4. Bugs in de app

Het lijkt voor de hand liggend, maar als je toepassing grote bugs bevat die het App Store Review team beletten jouw toepassing te controleren, wordt deze onmiddellijk afgewezen. Zorg ervoor dat je de aanvraag grondig test voordat je deze ter goedkeuring voorlegt.

5. Het concept of de functionaliteit van de app in strijd is met het beleid van Apple

Het indienen van een app met functies die in strijd zijn met het Apple App Store-beleid zal waarschijnlijk niet worden goedgekeurd. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om een app in te dienen waarbij je fysieke producten koopt met IAP. Als een functie kan worden gezien als zowel tegen als per App Store beleid, probeer dan de functie te heroverwegen omdat je waarschijnlijk op een bepaald moment zal worden afgewezen, zelfs als het niet de eerste of tweede keer is.

6. Het app-configuratiebestand (.plist), dat niet de juiste achtergrond functionaliteit specificeert (audio, locatie, enz.)

Als jouw toepassing functies heeft die in de achtergrondmodus kunnen worden gebruikt, zorg er dan voor dat de lijst bestanden de juiste informatie bevatten.  Als je bijvoorbeeld in jouw toepassing muziek op de achtergrond kunt afspelen, moet je ervoor zorgen dat het lijstbestand (een configuratiebestand voor de toepassing) alleen taken bevat die door jouw toepassing worden ondersteund. Onlangs hebben we gezien dat het App Store Review Team meer aandacht besteedt aan de achtergrondtaken die de app biedt.

7. Vragen om persoonlijke informatie voor niet app-gerelateerde doeleinden.

Als je gebruikers vraagt om persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals e-mailadres, geboortedatum en geslacht, zonder dat deze gegevens om een bepaalde reden worden gebruikt, wordt de aanvraag afgewezen. Als je bijvoorbeeld een to-do-toepassing maakt, is de query naar het land, postcode of de verjaardag van de gebruiker niet direct gekoppeld aan de kernfunctionaliteit van de toepassing.

Je kunt deze velden hebben, maar zorg ervoor dat ze niet verplicht zijn.

8. Zorg ervoor dat uw video-preview alleen de functionaliteit behoudt.

Apple stelt: “Voorbeeld van apps mag alleen gebruik maken van screenshots van de app, voice-overs, tekst en ontwerp-overlays. Wees dus voorzichtig wanneer je probeert jouw video uniek te maken met animaties en gebruik geen iPhone- of iPad-frames.

9. Dummy-gegevens die zich nog in de app bevinden

Wanneer je je app naar App Store Review stuurt, is het belangrijk dat deze geen dummy-gegevens, verbroken of dode links of Lorem-Ipsum-teksten bevat. Het kan een goed idee zijn om een staging en live omgeving te hebben, zodat je nooit een app met dummy data hoeft in te dienen.

10. User generated content

Als de toepassing user-generated content weergeeft, moet je app aanstootgevend materiaal kunnen filteren, zoals een mechanisme waarmee gebruikers aanstootgevende inhoud kunnen markeren en gebruikers van de toepassing kunnen blokkeren. Als jouw toepassing bijvoorbeeld een persoonlijke feed bevat met afbeeldingen die zijn geüpload door andere gebruikers die je volgt, moet je de gebruiker de mogelijkheid geven de afbeelding en de gebruiker te blokkeren of te melden. Het is misschien niet gemakkelijk te vinden, maar als je goed kijkt, zul je zien dat alle belangrijke sociale netwerk apps deze functie hebben. De regel is iets nieuws en we zijn ervan overtuigd dat Apple op zoek zal gaan naar programma’s die niet over deze functie beschikken. Zorg er ook voor dat je een geschikt systeem hebt om deze rapporten te sorteren en erop te reageren.

Conclusie: U moet letten op de volgende zaken:

  1. Ontbrekende app metadata
  2. Ontbrekende verklaring gegevensbescherming
  3. Ontbrekende demo rekeningen
  4. Belangrijke fouten in de app
  5. Het concept of de functionaliteit van de app is in strijd met de richtlijnen van Apple
  6. Het App-configuratiebestand (.plist), dat de juiste achtergrond functionaliteit niet specificeert.
  7. Vraag alleen om persoonlijke informatie voor app-gerelateerde doeleinden.
  8. Zorg ervoor dat je video alleen de functionaliteit behoudt.
  9. Dummy gegevens nog in de app
  10. Beperking van door gebruikers gegenereerde inhoud

Als je deze 10 dingen kunt aftikken, ben je een stap dichter bij het succesvol goedkeuren van je app in de App Store.

 

Call Now ButtonNeem contact op!